Eerste keer gezakt voor je rijexamen in Leiden

Als je al een tijdje aan het rijlessen bent, dan komt er een tijd dat je moet gaan afrijden bij het CBR in Rotterdam. Voordat dit kan moet je instructeur van je rijschool het examen inplannen. Daarnaast moet je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn om dit te kunnen realiseren. Ook is het belangrijk dat je het theorie examen hebt behaald en dat deze nog geldig is. Als je gaat afrijden komen er natuurlijk diverse spanningen naar boven, wat ook heel logisch is. Veel rijscholen doen nog een uurtje lessen voordat het examen daadwerkelijk plaats zal gaan vinden. Zo doet Rijden in Leiden dat ook. Een goede rijschool uit de regio waar veel jongeren succesvol hun rijbewijs hebben gehaald, tegen gunstige tarieven.

Wat als je gezakt bent?

rijles rotterdamNatuurlijk doe je tijdens het examen je uiterste best om zo goed mogelijk te rijden. Maar helaas komt het wel eens voor dat je toch gezakt bent. Als je bijvoorbeeld een ingreep gehad hebt tijdens het examen, dan zorgt dit vaak voor dat je gezakt bent. Ook als er andere dingen zijn die je niet goed in de gaten hebt, kan het zo zijn dat je gezakt bent.

Zakken is niet leuk, maar je moet door

Het is helemaal niet erg om te zakken voor je eerste keer examen doen. Natuurlijk is het vervelend, maar het is niet het einde van de wereld. Je kunt een paar lesjes pakken en gewoon nog een keertje gaan. Natuurlijk kost dit wel extra geld, maar het is wel belangrijk om direct door te pakken. Je mag uiteraard wel even balen dat je gezakt bent, maar blijf daar niet in hangen. Het zou namelijk enorm zonde zijn als je alle rijlessen voor niets gedaan hebt en je theorie examen verlopen is. Ga daarom direct met je instructeur weer aan de slag om een paar nieuwe rijlessen in te plannen en misschien direct een nieuw examen. Zo heb je iets om naartoe te leven.