Rijlessen volgen, theorie is minstens zo belangrijk!

Als je 18 jaar bent kun je beginnen met het nemen van autorijles. Je hoeft dan nog geen theoriecertificaat te hebben. Het theoriecertificaat heb je wel nodig bij het afleggen van de tussentijdse toets en het rijexamen. Natuurlijk is het nuttig om direct de theorie goed te gaan leren, men vertoont dan een veel zekerder rijgedrag en dat kan zelfs rijlessen besparen! De rijschool DEN Haag kan daar zeker bij helpen. Alhoewel de praktijk natuurlijk erg belangrijk is, is de theorie zeker ook belangrijk. Zonder theorie kun je namelijk niet afrijden!

rijles theorieWij zijn voorstander van het deelnemen aan de C.B.R. tussentijdse toets. Dit is te vergelijken met het echte rijexamen en wordt ook afgenomen door een examinator. Een autorijschool verstrekt vroegtijdig de C.B.R. brochure en rijschool informatie om het nut van de toets aan te tonen.

Wij verzorgen ook je rijexamen aanvraag in gezamenlijk overleg. Je krijgt steeds les van dezelfde instructeur welke je gaat begeleiden en opleiden en met het examen meerijdt tot je geslaagd bent.

Leren voor je theorie examen

Belangrijk bij de theorie studie:

  • Gebruik een goed theorie leerboek
  • Volg de theorielessen op maandagavond
  • Neem elke dag even tijd om het theorieboek te bestuderen
  • Doe examen-oefeningen (ja/nee vragen) zodra u de theorie enigszins kent.

De groepsgrootte is bij onze theorie-lessen maximaal 6 personen, om een goede persoonlijke begeleiding mogelijk te maken.
Er zijn vaak ook theorielessen te volgen bij de rijschool. Instappen is op ieder moment mogelijk. Tijdens de theorieles maken wij gebruik van veel dia’s overeenkomstig het C.B.R ja / nee theorie-examensysteem. Naast het volgen van de theorielessen zal er ook veel uit het leerboek geleerd moeten worden. Steeds zal de theorie weer een link leggen naar de praktijk van het autorijden. Een goed geleerde theorie is daarom een goede basis voor de praktijk.

Leer daarom uw theorie op tijd, het kan u rijlessen besparen!

Het theorie-examen kunt u zelf telefonisch afspreken bij het C.B.R. U kunt dan zelf datum en tijd afspreken. Wij zorgen voor de nodige schriftelijke informatie hoe u deze afspraak kunt maken. Er zijn dan geen extra kosten.